måndag 13 februari 2012

Isracing VM i Ufa, Bashkortostan, Ryssland

Robert Henderson före Stefan Svensson. Foto: Anatoly Ermolenko

Tävlingarna under gångna helgen 11-12 februari var inte helt utan dramatik för de båda svenskarna Stefan Svensson och Robert Henderson. Båda kraschade under lördagens race, men Robert hämtade sig och deltog i söndagens tävling. Svensson fick sy några stygn i ögonbrynet och kunde inte köra på söndagen. Synd för med sina fyra poäng placerade han sig på 12:e plats, vilket garanterade en plats i startfältet på söndagen. Henderson körde ihop tre poäng och hängde kvar i startfältet tack vare sin 14:e plats. Men det var på det berömda håret. Henderson kommenterar lördagens tävling på sin Facebooksida:

nyss hemkommen till hotellet efter dagens katastrofala tävling. Inledde bra med en säker vinst följde upp med att bli duktigt utkörd av niedermayer så hela fotpinnen och växelspaken går av, så blir omkörd av alla och slutar sist, tredje så vurpar jag och slår i armbågen rätt duktigt. stor som en tennisboll just nu :( sen i fjärde så går fotpinnen av igen :(.. bara strul tävling idag, men man ska väl ha såna också ! Nu sova tidigt och ladda om för morgondagen !

Lördag katastrof - söndag succé!

Det blev en åttondeplats för Robert på söndagen och ende västerlänning i en av semifinalerna, nämligen D-finalen. Där fick han riktigt tufft motstånd av regerande och tillika sex-faldige världsmästaren Nikolai Krasnikov, Dmitri Koltakov och Eduard Krysov. Henderson kraschade tyvärr på sista varvet, men han blev bäste västerlänning den dagen och hade bl.a. de Rysslandserfarna Harald Simon (AUT) och Antti Akko (FIN) efter sig i resultatlistan. Ett helt enastående resultat för Henderson i sin VM-debut.

Nikolay Krasnikov leder efter två deltävlingar och har i sammandraget 74 poäng, tätt följd av Danil Ivanov på 72 poäng och på tredje plats Dmitri Khomitsevich på 65 poäng. Henderson på 10:e plats med 20 poäng, vilket är ett grymt bra resultat och gott att ha med sig från Ryssland nu när VM:et förflyttar sig till Europa. Assen i Holland står som värd 16-17 mars och sista deltävlingen i Uppsala på Studenternas IP, den 31 mars – 1 april.

Värt att notera är VM-tävlingarna i Ufa har streamats live, gratis via Internet med engelsk kommentator. Det är förstklassig rysk service!

Hela VM-tabellen finns på http://www.icespeedway.co.uk/international.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar